Μουσικές διαδρομές: Θοδωρής Κοτονιάς

Μουσικές διαδρομές λοιπόν… Διαδρομές και ταξίδια στον χώρο της μουσικής και της παράδοσης. Συνοδοιπόροι μας, καλλιτέχνες και μουσικοί, ερμηνευτές και τραγουδοποιοί. Ένα ταξίδι με πολλούς σταθμούς. Σταθμούς στο μακρινό παρελθόν, μέσα από αφιερώματα στην παραδοσιακή μας μουσική και στους σύγχρονους πρεσβευτές της που αγωνίζονται για την διατήρηση και την διάδοση της γνησιότητας της μουσικής μας παράδοσης. Σταθμούς στο παρόν, μέσα από συνεντεύξεις σε σύγχρονους τραγουδοποιούς, συνθέτες και ερμηνευτές. Μουσικούς που παλεύουν να δώσουν την προσωπική τους «κατάθεση» στο μουσικό γίγνεσθαι του τόπου μας, σε περιόδους δημιουργικής και πιθανότατα μουσικής ανομβρίας. Ευχή μας, η διαδρομή αυτή να ‘ναι μακρά. Για αυτούς που αντιστέκονται και για αυτούς που επιμένουν. Κι όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει…

Το πρώτο μας ταξίδι έχει συνοδοιπόρο έναν τραγουδοποιό σύγχρονο που κινείται στα μονοπάτια της παραδοσιακής μας μουσικής συνδυάζοντάς τα με σύγχρονα μουσικά ρεύματα, τον Θοδωρή Κοτονιά. Παντρεύει ακούσματα της Ανατολής με μελωδίες της Δύσης και επιχειρεί έναν συγκερασμό του αμιγώς παραδοσιακού πανηγυριού με το έντεχνο τραγούδι.
Δημιουργεί από το 2000 το μουσικό σχήμα «Μακρινά Ξαδέρφια» με το οποίο εκδίδουν τέσσερις δίσκους. Σε μία παράσταση του Θοδωρή Κοτονιά θα ακούσει κανείς από μπαλάντες με ροκ ενορχηστρώσεις μέχρι παραδοσιακά ηπειρώτικα, κρητικά και νησιώτικα κομμάτια. Συνηθίζει να λέει:

Δεν έχει τίποτα χαθεί τίποτα δεν τελειώνει
Μονάχα ένας να σωθεί όλο τον κόσμο σώνει…

Ίσως έχει δίκιο…

(Visited 819 times, 1 visits today)

Σχετικές δημοσιεύσεις