ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ:
Το Ευαγγέλιο του Χριστού Η Εκκλησία απέναντι στην αίρεση Η αυθεντική Αγάπη Ο διάλογος με τον Θεό Διάλογος της Ορθοδοξίας με τον δυτικό Χριστιανισμό Άγιος Πορφύριος – «Πραγματικά αγαπούσε τον κάθε άνθρωπο…» Γενηθήτω το θέλημά Σου Η αδυναμία του ανθρώπου να υπάρξει ακέραιος Χάριτι Θεού ειμί ο ειμί Ο παλιός χρόνος ζει μέσα μας Αναζητώντας τα Χριστούγεννα Η ταπείνωση και η απόφαση του ανθρώπου Ποιμαντική στον σύγχρονο κόσμο Η ακρότητα της αληθινής ζωής Η εμπειρία των Πατέρων της Εκκλησίας Τα βιβλικά κείμενα ως γεγονός εμπειρίας Η δοκιμασία της συκοφαντίας – Επί ασπαλάθων Η χαρά μέσα στις θλίψεις – Επί ασπαλάθων Οι προσωπικότητες των Lewis και Collins – Επί ασπαλάθων Η αλήθεια στη ζωή μας – Επί Ασπαλάθων Ηθικισμός – Επί ασπαλάθων Η τυραννία του ψέματος – Επί Ασπαλάθων Πέρα από τη χώρα της λύπης – Επί Ασπαλάθων Ιεραποστολή στην αφρικανική γη – Επί ασπαλάθων “Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο” – Επί ασπαλάθων

Γενηθήτω το θέλημά Σου

Στο χώρο της Εκκλησίας έχουμε φέρει το κοσμικό πνεύμα. Ο άνθρωπος, λοιπόν, έχει μεταφέρει στην Εκκλησία τη νοοτροπία ενός κόσμου χαρακτηριζόμενου από το άγχος και τους ρυθμούς ζωής του εξωτερικού κόσμου.

Στην κοσμική ζωή ο άνθρωπος θέλει να έχει τον έλεγχο των πραγμάτων. Ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος λέει ότι “ο εγωισμός ντύνει τις κακίες με αρετές”, δηλαδή ντύνουμε τα πάθη μας και τα παρουσιάζουμε ως αρετές. Θέλουμε να ελέγχουμε τα πάντα. Ακόμη και τον ίδιο τον Θεό.

Ενώ στην Εκκλησία πρέπει να έρθεις σε μία σχέση με τον Θεό και να αφεθείς σε Αυτόν. Να αφεθείς στη ροή των πραγμάτων. Να έχεις καρτερία, υπομονή.

Γενηθήτω το θέλημά Σου – Με τον π. Χαράλαμπο (Λίβυο) Παπαδόπουλο

(Visited 723 times, 1 visits today)

Σχετικές δημοσιεύσεις