ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ:
Το Ευαγγέλιο του Χριστού Η Εκκλησία απέναντι στην αίρεση Η αυθεντική Αγάπη Ο διάλογος με τον Θεό Διάλογος της Ορθοδοξίας με τον δυτικό Χριστιανισμό Άγιος Πορφύριος – «Πραγματικά αγαπούσε τον κάθε άνθρωπο…» Γενηθήτω το θέλημά Σου Η αδυναμία του ανθρώπου να υπάρξει ακέραιος Χάριτι Θεού ειμί ο ειμί Ο παλιός χρόνος ζει μέσα μας Αναζητώντας τα Χριστούγεννα Η ταπείνωση και η απόφαση του ανθρώπου Ποιμαντική στον σύγχρονο κόσμο Η ακρότητα της αληθινής ζωής Η εμπειρία των Πατέρων της Εκκλησίας Τα βιβλικά κείμενα ως γεγονός εμπειρίας Η δοκιμασία της συκοφαντίας – Επί ασπαλάθων Η χαρά μέσα στις θλίψεις – Επί ασπαλάθων Οι προσωπικότητες των Lewis και Collins – Επί ασπαλάθων Η αλήθεια στη ζωή μας – Επί Ασπαλάθων Ηθικισμός – Επί ασπαλάθων Η τυραννία του ψέματος – Επί Ασπαλάθων Πέρα από τη χώρα της λύπης – Επί Ασπαλάθων Ιεραποστολή στην αφρικανική γη – Επί ασπαλάθων “Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο” – Επί ασπαλάθων

Οι προσωπικότητες των Lewis και Collins – Επί ασπαλάθων

Ο Χριστιανισμός στη Δύση, μέσα από τα μάτια του C. S. Lewis και του Francis Collins.

Ο Lewis έζησε κατά τον 20ο αιώνα (1898-1963) και είχε τεράστια επιρροή στην εποχή του, όντας ένας από τους πιο πολυδιαβασμένους συγγραφείς. Διετέλεσε καθηγητής Αγγλικής λογοτεχνίας στην Οξφόρδη για ένα χρόνο και στη συνέχεια καθηγητής μεσαιωνικής και αναγεννησιακής λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, μία θέση που διατήρησε μέχρι την απόσυρσή του. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους Χριστιανούς απολογητές του 20ού αιώνα.

Ο Francis Collins είναι γενετιστής-βιολόγος (αργότερα έγινε και γιατρός), συμμετείχε στην αποκρυπτογράφηση του ανθρώπινου γονιδιώματος (DNA) και έχει συμμετάσχει σε συζητήσεις που αφορούν τη σχέση επιστήμης-πίστης. Ξεκινώντας ο ίδιος ως αγνωστικιστής και στη συνέχεια άθεος, ήρθε αντιμέτωπος με τη φθορά και τον θάνατο, όταν άρχισε να δουλεύει στα νοσοκομεία. Αυτή η εμπειρία τον συντάραξε και τον βοήθησε να αναθεωρήσει πολλές απόψεις του. Με την καθοδήγηση του Lewis έγινε Χριστιανός και έκτοτε κηρύσσει την Ανάσταση στα Πανεπιστήμια της Αμερικής.

(Visited 418 times, 1 visits today)

Σχετικές δημοσιεύσεις