ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ:
Το Ευαγγέλιο του Χριστού Η Εκκλησία απέναντι στην αίρεση Η αυθεντική Αγάπη Ο διάλογος με τον Θεό Διάλογος της Ορθοδοξίας με τον δυτικό Χριστιανισμό Άγιος Πορφύριος – «Πραγματικά αγαπούσε τον κάθε άνθρωπο…» Γενηθήτω το θέλημά Σου Η αδυναμία του ανθρώπου να υπάρξει ακέραιος Χάριτι Θεού ειμί ο ειμί Ο παλιός χρόνος ζει μέσα μας Αναζητώντας τα Χριστούγεννα Η ταπείνωση και η απόφαση του ανθρώπου Ποιμαντική στον σύγχρονο κόσμο Η ακρότητα της αληθινής ζωής Η εμπειρία των Πατέρων της Εκκλησίας Τα βιβλικά κείμενα ως γεγονός εμπειρίας Η δοκιμασία της συκοφαντίας – Επί ασπαλάθων Η χαρά μέσα στις θλίψεις – Επί ασπαλάθων Οι προσωπικότητες των Lewis και Collins – Επί ασπαλάθων Η αλήθεια στη ζωή μας – Επί Ασπαλάθων Ηθικισμός – Επί ασπαλάθων Η τυραννία του ψέματος – Επί Ασπαλάθων Πέρα από τη χώρα της λύπης – Επί Ασπαλάθων Ιεραποστολή στην αφρικανική γη – Επί ασπαλάθων “Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο” – Επί ασπαλάθων

Ηθικισμός – Επί ασπαλάθων

Ο Χριστός δεν κατέβηκε στον κόσμο απλά για να μας δώσει την όντως ζωή,αλλά περίσσεια ζωής. Ζωη που να ξεχειλίζει από τον άνθρωπο,όπως ακριβώς το βλέπουμε στην παρουσία των Αγίων μέσα στην Εκκλησία.

Η ζωή του Χριστού δεν είναι μία “ηθική” ζωή με τη στενή έννοια.της ηθικής. Ο σκοπός της ζωής του Χριστιανού δεν είναι να γίνει ένας καλός, ηθικός άνθρωπος. Αυτό δεν είναι μετοχή στην “όντως ζωή”, είναι κάτι πολύ χαμηλό. Σκοπός της ενορίας είναι να μας γνωρίσει Ποιος είναι η ζωή, να Τον γνωρίσουμε, να τον αγαπήσουμε και να κοινωνήσουμε σε αυτό το κορυφαίο Μυστήριο της Ευχαριστίας.

Ο άνθρωπος γίνεται εικόνα του Θεού, ζωντανή και φωτεινή…

 

Με τον π. Βαρνάβα Λαπρόπουλο

(Visited 474 times, 1 visits today)

Σχετικές δημοσιεύσεις