ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ:
Το Ευαγγέλιο του Χριστού Η Εκκλησία απέναντι στην αίρεση Η αυθεντική Αγάπη Ο διάλογος με τον Θεό Διάλογος της Ορθοδοξίας με τον δυτικό Χριστιανισμό Άγιος Πορφύριος – «Πραγματικά αγαπούσε τον κάθε άνθρωπο…» Γενηθήτω το θέλημά Σου Η αδυναμία του ανθρώπου να υπάρξει ακέραιος Χάριτι Θεού ειμί ο ειμί Ο παλιός χρόνος ζει μέσα μας Αναζητώντας τα Χριστούγεννα Η ταπείνωση και η απόφαση του ανθρώπου Ποιμαντική στον σύγχρονο κόσμο Η ακρότητα της αληθινής ζωής Η εμπειρία των Πατέρων της Εκκλησίας Τα βιβλικά κείμενα ως γεγονός εμπειρίας Η δοκιμασία της συκοφαντίας – Επί ασπαλάθων Η χαρά μέσα στις θλίψεις – Επί ασπαλάθων Οι προσωπικότητες των Lewis και Collins – Επί ασπαλάθων Η αλήθεια στη ζωή μας – Επί Ασπαλάθων Ηθικισμός – Επί ασπαλάθων Η τυραννία του ψέματος – Επί Ασπαλάθων Πέρα από τη χώρα της λύπης – Επί Ασπαλάθων Ιεραποστολή στην αφρικανική γη – Επί ασπαλάθων “Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο” – Επί ασπαλάθων

Το Ευαγγέλιο του Χριστού

Το Ευαγγέλιο του Χριστού δεν είναι απλώς μια καλή αγγελία, είναι λόγος για την ίδια τη Ζωή. Πρόκειται για αυτό που είπε ο Πέτρος στον Κύριο: “Πού να πάμε Κύριε; Εσύ έχεις ρήματα ζωής αιωνίου”. Το Ευαγγέλιο δεν είναι λόγια και αέρας, αλλά η καταγραφή ενός βιώματος που ανακαινίζει και ανασταίνει ολάκερη την κτίση και τον άνθρωπο.

Όσον αφορά την ιστορικότητα του Ευαγγελίου, αυτό δεν είναι ένα βιβλίο στο οποίο πρέπει να αναζητούμε ιστορικές λεπτομέρειες. Είναι ένα σύνολο μαρτυριών και η καταγραφή της εμπειρίας της σχέσης των ανθρώπων με τον Χριστό. Πολλοί αντικειμενικοί ερμηνευτές λένε ότι οι αποκλίσεις που υπάρχουν στις μαρτυρίες των Αποστόλων βεβαιώνουν ακόμη περισσότερο ότι πράγματι βίωσαν τα γεγονότα αυτά, ο καθένας από τη δική του σκοπιά.

Άλλωστε ως Χριστιανούς δεν μας ενδιαφέρει η ακριβής ώρα της Σταύρωσης ή το δευτερόλεπτο της Ανάστασης, αλλά αυτά καθεαυτά τα γεγονότα της Σταύρωσης και της Ανάστασης του Χριστού.

Το Ευαγγέλιο του Χριστού – Με τον π. Βαρνάβα Λαμπρόπουλο

(Visited 340 times, 1 visits today)

Σχετικές δημοσιεύσεις