ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ:
Το Ευαγγέλιο του Χριστού Η Εκκλησία απέναντι στην αίρεση Η αυθεντική Αγάπη Ο διάλογος με τον Θεό Διάλογος της Ορθοδοξίας με τον δυτικό Χριστιανισμό Άγιος Πορφύριος – «Πραγματικά αγαπούσε τον κάθε άνθρωπο…» Γενηθήτω το θέλημά Σου Η αδυναμία του ανθρώπου να υπάρξει ακέραιος Χάριτι Θεού ειμί ο ειμί Ο παλιός χρόνος ζει μέσα μας Αναζητώντας τα Χριστούγεννα Η ταπείνωση και η απόφαση του ανθρώπου Ποιμαντική στον σύγχρονο κόσμο Η ακρότητα της αληθινής ζωής Η εμπειρία των Πατέρων της Εκκλησίας Τα βιβλικά κείμενα ως γεγονός εμπειρίας Η δοκιμασία της συκοφαντίας – Επί ασπαλάθων Η χαρά μέσα στις θλίψεις – Επί ασπαλάθων Οι προσωπικότητες των Lewis και Collins – Επί ασπαλάθων Η αλήθεια στη ζωή μας – Επί Ασπαλάθων Ηθικισμός – Επί ασπαλάθων Η τυραννία του ψέματος – Επί Ασπαλάθων Πέρα από τη χώρα της λύπης – Επί Ασπαλάθων Ιεραποστολή στην αφρικανική γη – Επί ασπαλάθων “Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο” – Επί ασπαλάθων

Ο διάλογος με τον Θεό

Ο ανθρώπινος μονόλογος είναι μια εκτονωτική διαδικασία, στην οποία κάποιος θέλει να πει αυτά που τον πιέζουν. Στη σχέση του ανθρώπου με τον Θεό δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η διαδικασία του μονολόγου.

Ο άνθρωπος ξεκινάει τον διάλογο με τον Θεό όταν αρχίσει να “παλεύει” με το θέλημά Του στη δική του προσωπική ζωή. Η “πάλη” αυτή είναι ένας κόπος προσωπικός. Τότε ο διάλογος γίνεται και προσωπικός εκτός από συλλογικός. Ο κόπος είναι η απάντηση του ανθρώπου στην πρόταση του Θεού, η οποία πρόταση προσδιορίζεται με το θέλημά Του. Απάντηση η οποία θα βγάλει τον άνθρωπο από τη μοναχική του εξορία και θα τον κάνει να συναντήσει τον Χριστό και τους αδερφούς του κατ’ επέκταση.

Ο διάλογος με τον Θεό – Με τον π. Θεοδόσιο Μαρτζούχο

(Visited 393 times, 1 visits today)

Σχετικές δημοσιεύσεις