ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ:
Το Ευαγγέλιο του Χριστού Η Εκκλησία απέναντι στην αίρεση Η αυθεντική Αγάπη Ο διάλογος με τον Θεό Διάλογος της Ορθοδοξίας με τον δυτικό Χριστιανισμό Άγιος Πορφύριος – «Πραγματικά αγαπούσε τον κάθε άνθρωπο…» Γενηθήτω το θέλημά Σου Η αδυναμία του ανθρώπου να υπάρξει ακέραιος Χάριτι Θεού ειμί ο ειμί Ο παλιός χρόνος ζει μέσα μας Αναζητώντας τα Χριστούγεννα Η ταπείνωση και η απόφαση του ανθρώπου Ποιμαντική στον σύγχρονο κόσμο Η ακρότητα της αληθινής ζωής Η εμπειρία των Πατέρων της Εκκλησίας Τα βιβλικά κείμενα ως γεγονός εμπειρίας Η δοκιμασία της συκοφαντίας – Επί ασπαλάθων Η χαρά μέσα στις θλίψεις – Επί ασπαλάθων Οι προσωπικότητες των Lewis και Collins – Επί ασπαλάθων Η αλήθεια στη ζωή μας – Επί Ασπαλάθων Ηθικισμός – Επί ασπαλάθων Η τυραννία του ψέματος – Επί Ασπαλάθων Πέρα από τη χώρα της λύπης – Επί Ασπαλάθων Ιεραποστολή στην αφρικανική γη – Επί ασπαλάθων “Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο” – Επί ασπαλάθων

Η αυθεντική Αγάπη

Η αυθεντική αγάπη του Χριστού είναι μια αγάπη καθαρή από ανταποδοτικούς εγκλωβισμούς και συμφέροντα. Είναι μια αγάπη απροϋπόθετη, αέναη και έχει πάντα την ίδια απόλυτη ένταση. Ο Θεός συνεχίζει να αγαπά και όσους δεν τον αποδέχονται, όσους τον απορρίπτουν και τον αρνούνται.

Συνεπώς, η αυθεντική αγάπη δεν είναι μια ηθική κατηγορία, αλλά ένας υπαρξιακός τρόπος στάσης και ζωής. Δεν είναι μια γέφυρα επικοινωνίας, μια σωματική έκφραση: ένα χάδι, ένα φιλί. Πολλές φορές οι άνθρωποι εκμεταλλευόμαστε αυτήν την έκφραση για δικό μας όφελος. Για να αποκτήσουμε όμως την καθαρή Αγάπη του Χριστού πρέπει να κάνουμε μεγάλο κόπο και να διανύσουμε μια μεγάλη διαδρομή σε σωστές βάσεις και στη σωστή πορεία.

Η αυθεντική αγάπη – Με τον π. Θεοδόσιο Μαρτζούχο

(Visited 429 times, 1 visits today)

Σχετικές δημοσιεύσεις