ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ:
Το Ευαγγέλιο του Χριστού Η Εκκλησία απέναντι στην αίρεση Η αυθεντική Αγάπη Ο διάλογος με τον Θεό Διάλογος της Ορθοδοξίας με τον δυτικό Χριστιανισμό Άγιος Πορφύριος – «Πραγματικά αγαπούσε τον κάθε άνθρωπο…» Γενηθήτω το θέλημά Σου Η αδυναμία του ανθρώπου να υπάρξει ακέραιος Χάριτι Θεού ειμί ο ειμί Ο παλιός χρόνος ζει μέσα μας Αναζητώντας τα Χριστούγεννα Η ταπείνωση και η απόφαση του ανθρώπου Ποιμαντική στον σύγχρονο κόσμο Η ακρότητα της αληθινής ζωής Η εμπειρία των Πατέρων της Εκκλησίας Τα βιβλικά κείμενα ως γεγονός εμπειρίας Η δοκιμασία της συκοφαντίας – Επί ασπαλάθων Η χαρά μέσα στις θλίψεις – Επί ασπαλάθων Οι προσωπικότητες των Lewis και Collins – Επί ασπαλάθων Η αλήθεια στη ζωή μας – Επί Ασπαλάθων Ηθικισμός – Επί ασπαλάθων Η τυραννία του ψέματος – Επί Ασπαλάθων Πέρα από τη χώρα της λύπης – Επί Ασπαλάθων Ιεραποστολή στην αφρικανική γη – Επί ασπαλάθων “Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο” – Επί ασπαλάθων

Αναζητώντας τα Χριστούγεννα

Συχνά ακούμε για μελέτες που αναφέρονται σε αυτοκτονίες ή άλλες ακραίες πράξεις που γίνονται τις μέρες των εορτών. Όλα αυτά τα γεγονότα είναι αποτέλεσμα της μοναξιάς του ανθρώπου.

Το πρόβλημα ακριβώς της εκκοσμίκευσης των Χριστουγέννων είναι η προβολή μιας καθαρά επιφανειακής κατάστασης, η οποία φαινομενικά είναι γιορτινή και φωτεινή: λαμπάκια, στολισμός, φώτα, εορταστικό κλίμα. Μέσα σε αυτό το κλίμα όμως, συχνά βλέπει κανείς έναν πολύ σκοτεινό, δυστυχισμένο και μόνο άνθρωπο.

Τα Χριστούγεννα, όπως προβάλλονται απ’ την παράδοσή μας, έχουν ως στόχο να συγκεντρωθεί κανείς στον εαυτό του, να δει την κατάστασή του, να ενωθεί με τον αδελφό του, για να μπορέσει να κοινωνήσει με τον Θεό Του.

Αναζητώντας τα Χριστούγεννα – Με τον π. Σπυρίδωνα Βασιλάκο

(Visited 262 times, 1 visits today)

Σχετικές δημοσιεύσεις