Μεταβολή των τιμίων δώρων – Αντώνιος του Σουρόζ

“Είναι η τελευταία φορά που λειτουργώ. Ακόμη κι αν χρειάζεστε έναν ιερέα, να τον βρείτε αλλού, γιατί δεν μπορώ να ξαναβιώσω αυτό που βίωσα σήμερα και να μείνω ζωντανός”.

Στη Θεία Λειτουργία συμβαίνει κάτι που θα μπορούσε να μας συγκινήσει πολύ βαθιά· κι όμως εμείς το αντιλαμβανόμαστε μόνο επιφανειακά. Ένα κομμάτι ψωμί και το κρασί, αγαθά καθημερινά, απλά, χωρίς τίποτε το ιερό μεταβάλλονται με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος και γίνονται απόλυτα το Σώμα και το Αίμα του. Ολόκληρη η Δημιουργία καλείται να γίνει ο τόπος της Ενσάρκωσης, η οποία είναι ορατή, αντιληπτή και απόλυτα ολοκληρωμένη σε αυτό το Γεγονός.

Σύντομο βιογραφικό:
Ο Μητροπολίτης του Σουρόζ, Αντώνιος Μπλούμ, γεννήθηκε στη Λωζάνη της Ελβετίας το 1914. Ήταν πτυχιούχος Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και διδάκτωρ της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Το 1943 εκάρη μοναχός, ενώ ταυτόχρονα εξασκούσε και το έργο του γιατρού στο Παρίσι. Το 1948 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και το 1949 πήγε στην Αγγλία. Το 1950 διορίστηκε εφημέριος στην Ορθόδοξη ενορία του Ρωσικού Πατριαρχείου στο Λονδίνο. Το 1958 χειροτονήθηκε Επίσκοπος και το 1962 ανέλαβε την ποιμαντική ευθύνη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Μεγάλη Βρετανία και στην Ιρλανδία. Πέθανε το 2003 σε ηλικία 89 ετών. Η δράση του, τα βιβλία του, τα κηρύγματά του και η εμβέλεια της προσωπικής του ακτινοβολίας τον έχουν κατατάξει ως μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της Ορθοδοξίας του 20ού αιώνα στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Μεταβολή των τιμίων δώρων – Με τον Αντώνιο του Σουρόζ

(Visited 415 times, 1 visits today)

Σχετικές δημοσιεύσεις