Πώς βλέπω τον Θεό; – Επί ασπαλάθων

Μερικές φορές, δύο άνθρωποι που έχουν έναν κοινό γνωστό, μιλώντας γι’ αυτόν, συνειδητοποιούν ότι τον βλέπουν με έναν διαφορετικό τρόπο. Αυτό δεν συμβαίνει, επειδή εκείνος τους αντιμετωπίζει διαφορετικά, αλλά επειδή αυτοί αντιλαμβάνονται τα μηνύματά του με άλλον τρόπο.

Έτσι και οι Άγιοι μιλούν για τον Θεό, την Παναγία και για άλλους Αγίους με έναν ξεχωριστό τρόπο. Μερικές φορές αντιλαμβάνονται τον Θεό ως κριτή, λόγω των προσωπικών τους βιωμάτων, ενώ όταν μετανοούν βλέπουν στο πρόσωπό του τον Ελεήμονα Χριστό.

Ένα πρόσωπο που καθρεφτίζεται σε μία λίμνη λαμβάνει άλλη απόχρωση από το χρώμα του ουρανού και παραμορφώνεται, όταν δημιουργείται κύμα. Έτσι κι εμείς, ανάλογα με την πνευματική μας ωριμότητα και κατάσταση, αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά το πρόσωπο του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων.

Με τον μητροπολίτη Αντώνιο του Σουρόζ (Μπλουμ).

Σύντομο βιογραφικό:
Ο Μητροπολίτης του Σουρόζ, Αντώνιος Μπλούμ, γεννήθηκε στη Λωζάνη της Ελβετίας το 1914. Ήταν πτυχιούχος Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και διδάκτωρ της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Το 1943 εκάρη μοναχός, ενώ ταυτόχρονα εξασκούσε και το έργο του γιατρού στο Παρίσι. Το 1948 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και το 1949 πήγε στην Αγγλία. Το 1950 διορίστηκε εφημέριος στην Ορθόδοξη ενορία του Ρωσικού Πατριαρχείου στο Λονδίνο. Το 1958 χειροτονήθηκε Επίσκοπος και το 1962 ανέλαβε την ποιμαντική ευθύνη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Μεγάλη Βρετανία και στην Ιρλανδία. Πέθανε το 2003 σε ηλικία 89 ετών. Η δράση του, τα βιβλία του, τα κηρύγματά του και η εμβέλεια της προσωπικής του ακτινοβολίας τον έχουν κατατάξει ως μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της Ορθοδοξίας του 20ού αιώνα στον Ευρωπαϊκό χώρο.

(Visited 435 times, 1 visits today)

Σχετικές δημοσιεύσεις