Πνευματική ωρίμανση

Η πνευματική ωρίμανση:

Ο άνθρωπος δεν καταφέρνει ποτέ να γνωρίσει τον Θεό στην πληρότητά του. Δεν μπορεί ο κτιστός άνθρωπος να γνωρίσει πλήρως τον Άκτιστο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η σχέση του με τον Θεό δεν είναι πλήρης.
Μπορεί ένα παιδί να μην είναι σε θέση να γνωρίσει πλήρως τον πατέρα του, μπορεί όμως να βιώσει τη χαρά της κοινωνίας και της σχέσης μαζί του στην πληρότητά τους. Έτσι και ο άνθρωπος, ξεκινώντας από την “παιδική πνευματική ηλικία”, σταδιακά ωριμάζει, μεγαλώνει και γνωρίζει τον Θεό καλύτερα, συνεχίζοντας να βιώνει την κοινωνία μαζί Του και χαίρεται όλο και περισσότερο με αυτήν την πληρέστερη εικόνα του Θεού.

Σύντομο βιογραφικό: Ο Μητροπολίτης του Σουρόζ, Αντώνιος Μπλούμ, γεννήθηκε στη Λωζάνη της Ελβετίας το 1914. Ήταν πτυχιούχος Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και διδάκτωρ της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Το 1943 εκάρη μοναχός, ενώ ταυτόχρονα εξασκούσε και το έργο του γιατρού στο Παρίσι. Το 1948 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και το 1949 πήγε στην Αγγλία. Το 1950 διορίστηκε εφημέριος στην Ορθόδοξη ενορία του Ρωσικού Πατριαρχείου στο Λονδίνο. Το 1958 χειροτονήθηκε Επίσκοπος και το 1962 ανέλαβε την ποιμαντική ευθύνη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Μεγάλη Βρετανία και στην Ιρλανδία. Πέθανε το 2003 σε ηλικία 89 ετών. Η δράση του, τα βιβλία του, τα κηρύγματά του και η εμβέλεια της προσωπικής του ακτινοβολίας τον έχουν κατατάξει ως μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της Ορθοδοξίας του 20ού αιώνα στον Ευρωπαϊκό χώρο.

(Visited 545 times, 1 visits today)

Σχετικές δημοσιεύσεις