Η Δημιουργία ως κίνηση αγάπης – Επί ασπαλάθων

Ο Χριστός πλάθει τον άνθρωπο, για να έρθει σε κοινωνία μαζί του, για να βιώσει τη χαρά και το Φως του Χριστού. Όταν δημιουργείται ο Αδάμ, δημιουργείται ως το άθροισμα του ανθρωπίνου όντος, δηλαδή συμπεριλαμβάνει και τον άνδρα και τη γυναίκα και όλα τα χαρίσματα του ανθρώπινου γένους.
Συνεπώς, ο Αδάμ και η Εύα ήταν δύο πρόσωπα σε μία ύπαρξη. Ειναι χαρακτηριστικό ότι όταν κοίταξε ο ένας τον άλλον είπαν (σύμφωνα με το εβραϊκό κείμενο) “είμαι εγώ στο θηλυκό γένος, είμαι εγώ στο αρσενικό γένος”. Αποτελούσαν μία ύπαρξη, ένα σύνολο σε δύο διαφορετικά πρόσωπα.

“Αναλογιζόμενοι τη Δημιουργία του κόσμου, θα μπορούσαμε να σκεφτούμε τον Θεό να προφέρει μια φράση: Έλα σ’ αγαπώ“.

Σύντομο βιογραφικό:
Ο Μητροπολίτης του Σουρόζ, Αντώνιος Μπλούμ, γεννήθηκε στη Λωζάνη της Ελβετίας το 1914. Ήταν πτυχιούχος Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και διδάκτωρ της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Το 1943 εκάρη μοναχός, ενώ ταυτόχρονα εξασκούσε και το έργο του γιατρού στο Παρίσι. Το 1948 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και το 1949 πήγε στην Αγγλία. Το 1950 διορίστηκε εφημέριος στην Ορθόδοξη ενορία του Ρωσικού Πατριαρχείου στο Λονδίνο. Το 1958 χειροτονήθηκε Επίσκοπος και το 1962 ανέλαβε την ποιμαντική ευθύνη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Μεγάλη Βρετανία και στην Ιρλανδία. Πέθανε το 2003 σε ηλικία 89 ετών. Η δράση του, τα βιβλία του, τα κηρύγματά του και η εμβέλεια της προσωπικής του ακτινοβολίας τον έχουν κατατάξει ως μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της Ορθοδοξίας του 20ού αιώνα στον Ευρωπαϊκό χώρο.

(Visited 418 times, 1 visits today)

Σχετικές δημοσιεύσεις