Η Γενοκτονία των Ποντίων: Τα «Αμελέ Ταμπουρλαλί» και η «Λευκή Σφαγή»

Οι μέθοδοι εξόντωσης: Τα «Αμελέ Ταμπουρλαλί» και η «Λευκή Σφαγή»

Λόγω του μεγάλου αριθμού των Χριστιανών που ζούσαν σε τουρκικά εδάφη στις αρχές του 20ου αιώνα, η εξόντωση του πληθυσμού έπρεπε να ξεκινήσει σταδιακά. Ξεκίνησε με ένα οικονομικό μποϊκοτάζ και τα λεγόμενα «Τάγματα Εργασίας» («Αμελέ Ταμπουρλαλί»), στα οποία εξόντωναν τους άντρες από την εφηβική ηλικία μέχρι την ηλικία των 60 ετών. Ακολούθησαν οι εκτοπίσεις των γυναικών και των παιδιών, οι οποίες αναφέρονται από ξένους διπλωμάτες ως «Λευκή Σφαγή».

Στρατόπεδα συγκέντρωσης, παιδομάζωμα, σφαγές, καταστροφές

Εμφανίστηκαν, επίσης, για πρώτη φορά σε ευρασιατικό επίπεδο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ επανεμφανίστηκε το παιδομάζωμα. Σφαγές και θηριωδίες σε μεγάλη έκταση συνοδεύονταν από μαζικές καταστροφές πόλεων, σχολείων και μοναστηριών. Η δήμευση περιουσιών συνοδευόταν από άμεση εγκατάσταση μουσουλμάνων στα χωριά των Χριστιανών με σκοπό την αλλαγή της δημογραφίας της περιοχής.

Ο Δρ. Βυζαντινού Δικαίου Βασίλειος Μεϊχανετσίδης αναφέρει τις μεθόδους εξόντωσης των Χριστιανών από τις Τουρκικές Αρχές και εξηγεί τα στοιχεία που συνθέτουν τον οργανωμένο, γενοκτονικό χαρακτήρα των μεθόδων τους.

(Visited 818 times, 1 visits today)

Σχετικές δημοσιεύσεις