Η Γενοκτονία των Ποντίων: Γιατί λησμονήθηκε – Γιατί πρέπει να την θυμόμαστε

Η ατιμωρησία της Τουρκίας για τα εγκλήματα που διέπραξε εις βάρος των λαών της Μικράς Ασίας, όπως η γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων, άφησε το περιθώριο στις Τουρκικές Αρχές να συνεχίσουν ανενόχλητες την γενοκτονική διαδικασία.

Εκτός από τη γενοκτονία των Ποντίων, ιστορικά γεγονότα που ακολούθησαν τη λήξη του ελληνοτουρκικού πολέμου, όπως τα Σεπτεμβριανά και η τουρκική εισβολή στην Κύπρο καθώς και η γενικότερα εχθρική στάση της Τουρκίας απέναντι στις γειτονικές χώρες αποδεικνύουν ότι εξακολουθεί να ακολουθεί μια επεκτατική πολιτική χωρίς να υπολογίζει κανένα ανθρώπινο κόστος.
Είναι πολύ πιθανόν ότι, εάν η Τουρκία είχε τιμωρηθεί όπως θα έπρεπε, θα είχαν αποφευχθεί πολλά από τα εγκλήματα που διέπραξε η ίδια, αλλά και πολλά από τα εγκλήματα που διέπραξε αργότερα η ναζιστική Γερμανία.

Ο Δρ. Βυζαντινού Δικαίου του Λατερανού Πανεπιστημίου Ρώμης Βασίλειος Μεϊχανετσίδης εξηγεί τους λόγους που ξεχάστηκε ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό γεγονός της ιστορίας του Ελληνισμού, καθώς και τους λόγους για τους οποίους οφείλουμε να την θυμόμαστε.

(Visited 414 times, 1 visits today)

Σχετικές δημοσιεύσεις